Kalender

24 mei 2023   ♦   Nationale Dag Aandacht voor Sterven

De meest intense vorm van leven is: het proces van sterven. Iedereen gaat vroeg of laat dood, maar ondanks die onvermijdelijkheid is doodgaan nog steeds een moeilijk, emotioneel en heftig proces voor zowel de stervende als voor de nabestaande. Op 24 mei, de Nationale Dag van Aandacht voor Sterven, wordt er stilgestaan bij alles wat hier omheen komt kijken.

De Dag voor Aandacht voor Sterven is opgericht door het Landelijk Expertisecentrum Sterven, een organisatie die meer bewustzijn en kennis rondom de dood wil creeëren. U kunt deze Dag op veel manieren invulling geven. Zo kunt u hospices in de palliatieve zorg bedanken voor hun werk, zelf eens stilstaan bij uw nalatenschap, of nadenken over uw eigen sterfelijkheid en hoe dat uw leven beïnvloed.

Op Landelijk Expertisecentrum Sterven is hierover meer te lezen.

10 december 2023   ♦   Wereldlichtjesdag

Elk jaar, op de 2e zondag van december, is het WereldLichtjesdag. Dan wordt er stilgestaan bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen. Samen eren en herinneren we kinderen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten.

 

Welkom!

Als je een kind hebt verloren ben je van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot ouderen. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Info

Ook dit jaar wordt deze avond weer gehouden in ’t Kerkhuys te Spanbroek. Verzorgd door ritueelbegeleiders Mia Koelemeijer, Yvonne Heddes en Marjon van Baar. Medio oktober volgt meer info via deze site en andere media. Aanmelden kan wel alvast. De herdenking is na aanmelding ook online te volgen.

Adres

Grosthuizen 102
1633 ER Avenhorn 

Contact