Leven = Ontmoeten

‘Ik kan ‘m niet uitzetten’

De waarde van ontmoeten ligt voor mij in:
van jezelf en van de ander mogen leren
met de ander delen,
aan de ander geven,
van de ander ontvangen
en daarop verder bouwen.

Van jongs af aan organiseer ik allerlei activiteiten waarbij het ontmoeten centraal staat. In mijn jonge jaren was ik mij daar niet van bewust. Ik vond het als klein meisje ‘gewoon’ super leuk om een kinderkermis te ontwerpen en tot uitvoering te brengen.
In mijn puberjaren kreeg ik iets meer door waar mijn behoefte lag. Ik ervaarde het als een uitdaging om een jeugdclub op te zetten en te begeleiden of een reünie te organiseren. Als de ander genoot, genoot ik mee. Dat was mijn slogan. 
Door de jaren heen merkte ik dat met name de ontmoeting met de ander mijn doel was. De activiteit bleek een behoefte aan creëren en bovendien een handig middel.

Nu ik over de helft van mijn leven ben, vind ik het ontmoeten steeds belangrijker worden. Ik verbind er meer waarde aan en ik haal er meer waarde uit. 

Verbinding

Reden te meer om de knop ontmoeten ingedrukt te houden en om te zetten tot activiteiten. Als ritueelbegeleider zie ik hier een fijne uitdaging in. Het vormgeven en betekenis geven blijven mijn peilers.

Het zal je niet verbazen dat ik daarbij de focus leg op: verbinding. Mensen met zichzelf en elkaar in contact brengen.

Het palet waarmee ik mijn activiteiten inkleur is breed. Van vrolijke doe-dingen tot, ik noem ze, diepgangers.

Voorbeelden van die mooie momenten

Potpourri
Een 3-gangen diner in mijn woonplaats. Iedere gang wordt op een andere locatie genoten en bij elke gang worden de deelnemers door elkaar gehusseld. Je kunt meedoen als gast of als kok. Het kokekerellen is ondergeschikt, het gaat om het bij elkaar tafelen (lees: ontmoeten).

Tuin van Herinnering
Een middag in het groen, waarbij gelegenheid is om stil te staan bij de geliefden die niet meer bij ons zijn. Een ontmoeting in herinnering…

Onder het tabblad ‘kalender‘ vind je een overzicht van wat er in de pen zit.

Nieuw in 2025:  ‘De Week van de Aanloop’

De laatste week van januari wordt in 2025 voor het eerst omgedoopt tot ‘De Week van de Aanloop’.

Een week bedoeld om de ander te bezoeken
–  omdat je vindt dat diegene dit dik verdient
–  of omdat diegene dit wellicht goed kan gebruiken.

Deze week is een reminder voor degene die de ander bezoekt om er vooral mee door te gaan
Een zetje voor degene die er wel aan denken, maar net die drempel niet over stappen. En een eyeopener voor degene die hier mogelijk niet bij stilstaan.

Het plan ligt. De actie komt! Dus noteer alvast:
De Week van de Aanloop 20 t/m 26 januari 2025.

Adres

Grosthuizen 102
1633 ER Avenhorn 

Contact