Kalender

Wereldlichtjesdag   –   10 dec 2023

Elk jaar, op de 2e zondag van december, is het Wereldlichtjesdag. Samen staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.

Ook in ’t Kerkhuys te Spanbroek wordt deze avond weer gehouden. Verzorgd door ritueelbegeleiders Mia Koelemeijer, Yvonne Heddes en Marjon van Baar. 

Je bent van harte welkom!

De avond is toegankelijk voor iedereen die het verlies van een kind in zijn of haar hart meedraagt. Zo DELEN we samen het gemis. Iedereen die troost zoekt of troost wil bieden is van harte welkom.

Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.


Aanmelden 

Wil je hierbij aanwezig zijn? Aanmelden kan per mail. Wil je de herdenking online volgen? Aanmelden kan dan ook per mail.

Potpourri … tafelen in ’t dorp   –    2 september 2023

In de dorpen Grosthuizen en Scharwoude staat het Pourripotje te pruttelen. Want op 2 september tafelen diverse inwoners gezellig bij hun dorpsgenoten, die op hun beurt een 3-gangen menu voor hen koken. Iedere gang wisselt de groep van samenstelling en adres. Een smakelijke aangelegenheid waarbij het elkaar ontmoeten voorop staat.

Dit jaar wordt de Potpourri voor het eerst gehouden. Er is enthousiast op gereageerd en flink toegehapt. Iedereen heeft er zin in.

Genieten met dorpsgenoten!

Potpourri draait vooral om het samenzijn. Want..
–  het hebben van contact kan inspireren
–  velen zijn druk met hun eigen leven waardoor tijd voor derden erbij inschiet
–  eenzaamheid bestaat overal
–  samen tafelen nodigt uit tot méér dan alleen je bord leeg eten
–  er kunnen nieuwe contacten uit voortvloeien
–  een zwaai of groet kan na de Potpourri een andere betekenis krijgen.

Bovendien

–  is deze stap is dichtbij huis te nemen
–  en kun je de ander laten meegenieten van je culinaire skills.
Hoe mooi is het om de ander zo bij jou thuis te mogen verwelkomen? En… hoe fijn is het om je als gast welkom te voelen?

Smakelijke groet

Het Potpourriteam, Dick Smal, Adriaan en Marjon van Baar

Adres

Grosthuizen 102
1633 ER Avenhorn 

Contact