Nieuws…

Thanatopraxie

Thanatopraxie is een vorm van opbaren waarbij het lichaam van de overledene tijdelijk wordt geconserveerd, voor de duur van de opbaring.
Het wordt ook wel ‘lichte balseming’ genoemd.

Na een thanatopraxie behandeling ziet de overledene er natuurlijker uit en voelt niet meer zo koud aan. Het lichaam neemt de temperatuur van de omgeving aan. Zelfs bij warm weer kan een koelinstallatie achterwege blijven.

De behandeling is mogelijk in de thuissituatie, behalve als er obductie of donatie heeft plaatsgevonden. In dat geval zal de behandeling in een daartoe bestemde ruimte moeten geschieden.

Meer info op Afuitex.

Potpourri smaakt naar meer….

Het was een zonnige middag, 2 september. De vlaggen hingen uit, met kookgerei en al. De dag waarop in het dorpshuis van Grosthuizen de aftrap werd gegeven van deze eerste Potpourri. Een 3-gangen menu voor en door inwoners van Grosthuizen en Scharwoude.

Vijftig mensen smulden van dit nieuwe evenement. De verrassende ontmoetingen voerden de boventoon. Want pas bij vertrek vernamen de gasten bij wie en waar ze mochten aanschuiven. En ook voor de koks bleef dit tot ’t laatst spannend. Bovendien werd iedere gang in een nieuwe groepssamenstelling getafeld.
Het weer was goed, het eten was heerlijk en de sfeer was top. Het werd een prachtig evenement. Iedereen bedankt voor de fijne deelname!

Save the Date
Zeker weten dat er in 2024 een nieuwe potje Pourri op het vuur wordt gezet! Want reken maar dat ook wij er van hebben genoten!
En natuurlijk speciaal voor degenen die ‘m dit jaar hebben gemist.
Dus… houdt t.z.t de media in de gaten.

Smakelijke groet,

Team Potpourri
Dick, Adriaan & Marjon

Adres

Grosthuizen 102
1633 ER Avenhorn 

Contact